Roadtrip deel 4: backpackers en dreadlocks - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Peter en Dinie Eijk - WaarBenJij.nu Roadtrip deel 4: backpackers en dreadlocks - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Peter en Dinie Eijk - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Roadtrip deel 4: backpackers en dreadlocks

Door: Peter en Dinie

Blijf op de hoogte en volg Peter en Dinie

27 Januari 2019 | Thailand, Chiang Mai

Pai is volledig ontdekt door relaxtheidzoekende backpackers maar ook door toeristen, die even willen ruiken aan het chill-sfeertje van dit rustieke dorpje. De sfeer deed ons denken aan het Indiase Goa: veel Jamaicaanse kleuren, Bob Marley-muziek, ‘kunst’ verkopende westerlingen met dreadlocks en bijzonder wijde broeken en inderdaad een sfeertje van ‘Let’s enjoy live’ . Eigenlijk het sfeertje van de sixty’s : in elk café live muziek van Simon&Garfunkel, Ralph McTell en andere relaxte muziek. We hadden maar drie dagen gepland in Pai maar we hadden hier best vijf dagen met veel plezier kunnen vertoeven. Pai is een dorp zonder tuktuks dus alle westerlingen huren een motor ( de scooters en bromfietsen hebben hier een veel zwaardere motor) en toeren er op los, echter meestal zonder helm en met blote benen. We hebben er dan ook velen met flinke verwondingen gezien. Vanuit ons onderkomen kon je echter ook heerlijk wandelen tussen de rijstvelden en in het jungle-achtige bos. Wat ’n rust ademt die wereld uit: karbouwen die verbaasd opkijken van hun gegraas als je langs komt lopen, hardwerkende boertjes die de velden alweer verbouwrijp aan het maken zijn, koereigers die parmantig tussen de rijststengels door paraderen , bananenbomen vol vruchtdragend en ga zo maar door. Pai is echt een plaats om ’s terug te komen. De terugtocht naar Chiangmai was een gedenkwaardige: maar liefst 791 haarspeldbochten (ja, ze zijn geteld maar niet door ons) . Je krijgt er lamme armen van. Maar wel door een prachtig gebied, allemaal jungle en indrukwekkende vergezichten. Eenmaal aangekomen in Chiang Mai auto teruggebracht naar Europcar: geen problemen want ik had ’n allrisk insurance. Dat voorkomt zeker schade-hoofdpijn. We hebben twee nachten gepland in ChiangMai want er moest transport geregeld worden naar het noordelijke Chiang Rai. Transport is hier geen enkel probleem: je kunt alles digitaal regelen via www. 12go.asia. En ook nu weer was dat snel in orde: tickets voor 15€ (voor beiden) voor een drie uur durende bustocht. Chiang Mai kun je eigenlijk het best verkennen per fiets: de binnenstad is goed geasfalteerd , overzichtelijk en vlak. Je kunt alle highlights snel bereiken en ook de vele marktjes bezoeken ( vooral de Saturday Night Market en Sunday Night Market zijn bijzonder uitgebreid, leuk maar wel druk). De marktjes bestaan voor een belangrijk deel uit eetstalletjes, waar je veilig de meest uiteenlopende gerechten kunt eten. Ook wij doen dat: vandaag heerlijk gegeten voor 120 baht: 3,50 euro. ’s Middags nog even cultuur gesnoven in het museum ‘Art in Paradise’ : nou ja cultuur…..Het was geen echte kunst die tentoongesteld werd maar meer visuele grapjes en 3D ervaringen, die vooral kinderen met een smartwatch aanspraken. Je kon voor een muurschildering gaan staan terwijl iemand anders met een speciale app jou filmde: dan begon de muurschildering te leven. Aardig en eigentijds maar bepaald geen kunst. Morgen bustocht naar Chiang Rai, weer een nieuwe ervaring.

• 27 Januari 2019 - 15:01

Brigitte Mellendijk:

Hallo Peter en Dinie

Wat hebben jullie mooier verslagen foto's en filmpjes en wat zien jullie veel .
    Ik lees wel jullie hebben alles goed voor elkaar en zo moet het ook goede voorbereiding .
    Zie wel daar is goed te eten en genoeg .
    nauw een goede reis naar het volgende .En hou de mail in de gaten wat jullie volgende verslag is.
    groetjes Brigitte

• 28 Januari 2019 - 07:21

Paul Sardemann & Rakker:

Goeiemorgen Dinie en Peter,

Het was wel een geruststellende mededeling te vernemen dat jullie je reisvehikel schadevrij hebt kunnen inleveren. Ben wel benieuwd naar je keuze van jullie voortzetted vervoeralternatief: die busrit...Leuke foto's bij dit verslag. Bij zo'n fantastisch aanbod van etenswaren bij die dorpsmarkt liep vast ook bij jullie het water uit de mond. Daarbij rijst ook enigszins het vermoeden dat je zo langzamerhand de maat van je zomerhemden zal moeten aanpassen...
    Onze +/- 4 cm. sneeuwlaag is nagenoeg sinds gisteren verdwenen, voorlopig althans in deze omgeving, maar er was meer koud weer voorspeld voor het eind van de week. Het was wel even precair voor sommige bewoners om zonder te vallen hun afval zonder te vallen in de verzonken containers heuvel-af te kunnen deponeren.
    Ben reuze benieuwd naar de volgende aflevering van je reisverslag.
    Groetjes'
    Paul Sardemann (&Rakker)